Bergsskolan (Bergnäset)
28 oktober 2012
12:00

Referat: Brooklyn Eagles - Boden Basket

Denna gång var det match mot Brooklyn. Ett lag med långa spelare och högt passningstempo och det märktes direkt. Lite för långsamt hemjobb gjorde att de kunde lägga in en del enkla poäng. När vi väl spelade bra hjälpförsvar så hann de få ut bollen till killen som var fri och han satte sitt skott. 28-7 slutade denna period.

I andra ville vi se lite bättre aggresivitet och att man vågar mer. Det verkade som det gjorde verkan. De spelade bättre försvar och tuffare, tog fler defensiva returer och framförallt så började vi hitta varandra framåt och vågade utmana och ta skotten. En väldigt jämn period poängmässigt som slutade 20-14 så endast en sjupoängsförlust måste ses som helt klart godkänt.

I tredje perioden blev vi mer stressade av deras press och försvar vilket gjorde att vi slängde bort många bollar. Den här perioden så vågade vi inte riktigt spela tufft och tvekade ibland vilket gjorde att motståndarna kunde bryta våra pass eller att vi slängde bort passen. Oskar stod nog för matchens snyggast poäng i slutet av denna perioden. Långt utanför trepoängslinjen sköt han bollen i en hög och bra båge som satt klockrent efter att slutsignalen hade gått. 3 härliga poäng. 25-7 blev denna period och det var ett steg tillbaka igen.

I fjärde ville vi se aggresivitet och vilja igen, något som vi var lite sisådär med i tredje. Vi skulle framförallt stoppa deras snabba spelvändningar så de inte fick enkla poäng. Det började rätt bra men i takt med att tiden gick så blev vi trötta och då slängde vi bort en hel del bollar igen eller så gjorde vi pass som satt på foten istället för handen. De började pressa för att försöka nå 100 poäng och vi ville naturligtvis inte att de skulle få det. Några missar från vårat håll i anfall och snabba spelvändningar och någon trea senare så hade de lyckats göra prick 100 poäng. Denna period slutade 27-7.

Det vi tar med oss från den här matchen är att vi måste bli lite mer aggresivare och visa lite mer vilja. Samt att vi måste sluta slänga bort passen och istället försöka slå hårda bra pass. Samt att vi måste våga ta lite kroppskontakt för att göra oss fria så vi blir spelbara. Hur vi ska lösa det? Det gäller bara att träna, träna, träna och träna. Det tillsammans med vilja, för det finns tyvärr inga genvägar.